Празник на сноуборда в Боровец, награда за Симеон Митрев

Трикове на световно ниво наблюдаваха зрители на Red Bull Fragments 2016. Състезанието – едно от най-значимите от този род в страната – се състоя на 30 и 31 януари на плаца пред хотел „Рила“ в Боровец. Заедно с някои от най-добрите български сноубордисти участваха и про райдъри от други европейски страни.
Обновеното трасе, подготвено от екипа на „Сноу Парк Бороспорт”, и необичайно топлото време вдигнаха още повече настроението на публиката.
В събота, на 30 януари, десетки българи участваха в квалификациите, а на следващия ден 25 от тях караха на полуфиналите.
Авторитетното жури, съставено от Марко Грилч, Карим Ел Рафи, Изток Суматич и Иван Иванов, определи за победител 23-годишния норвежец Ейрик Нессе. Негови подгласници станаха Жига Раковец от Словения и Аукси Пистан от Финландия. Тримата призьори бяха наградени съответно с 1000, 500 и 300 евро, а общият награден фонд възлезе на повече от 8000 евро.
Ейрик Нессе бе отличен и в категорията „Най-креативна линия“, а 13-годишният Борислав Стоянов пък спечели наградата „Най-добър подрастващ карач“.
Световноизвестният сноубордист и участник в журито Марко Грилч сподели, че трасето е едно от най-креативните, които е виждал. Гостът изненада приятно зрителите и карачите, като покани самоковеца Симеон Митрев да участва в епизод от организираните от самия Грилч екшън серии.
Всички състезатели оцениха високо организацията и дизайна на трасето и изявиха желание да участват в състезанието и догодина.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*