Зимни спортове, Новини, Спорт, Туризъм

Празник на сноуборда ще има на 30 и 31 януари в Боровец

Топ сноубордисти ще участват в събота и неделя в Red Bull Fragments в курорта. Впечатляващото трасе е на плаца пред хотел „Рила”. 8000 лв. са предвидени за награди на най-добрите. Сред най-известните имена са словенецът Жига Раковец и Дина Треланд от Норвегия – първата представителка на нежния пол в състезанието.
В събота, 30 януари, българските участници ще могат да се запишат свободно и да участват в квалификациите.
Впечатляващ е съставът на журито. Към световноизвестния сноубордист Марко Грилч и неговия сънародник и официален FIS и олимпийски съдия Изток Суматич се присъединява легендата Карим Ел Рафи.
За още настроение и по повод 120-годишнината на Боровец организаторите са и инициатори на игра със снимки за любителите фотографи в мрежата на Инстаграм. За победителите са предвидени 5 двудневни лифт карти за Боровец.
Партньорите от курорта и „Бороспорт” обещават добра организация, а от Burton, XRescue и Animal са се погрижили и за много приятни изненади за публиката. Зрителите ще имат и възможността да се запознаят с участниците на Meet&Greet сесията в събота вечерта.
Регистрацията в събота започва в 8,30 ч. Квалификациите на българските състезатели са от 12 ч. Атракциите вечерта започват от 20,30 ч. В неделя квалификациите са от 11,30 ч., а финалите – от 14,45 ч. Награждаването е планирано за 16 ч.

Leave a Reply