Новини, Образование

Празници на изкуството в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”

Ивайла Бакрачева

Сигурно трябва да се приеме като емблематична песента, с която се откри своеобразният културен празник в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” на 16 март – „Има светлина”. Да, има светлина, има радост от настъпващата пролет, на която бяха посветени подредените две изложби на детския клуб „Приятелство без граници” с ръководител Марияна Русинова – на кулинарни вкусотии и на рисунки под надслов „Аз творя”.
В програмата бяха включени български, английски и френски песни, както и стихове за пролетта в оригинал. Под ръководството на учителите станалата вече традиционна изложба сега бе още по-разнообразна. Това отбеляза и помощник-директорката Елена Дамянова, която откри самата изложба, поздрави участниците за чудесните творения и благодари за труда на учители и ученици.
Сред експонатите на клуб „Аз творя” има живописни и графични рисунки, стъклопис, обемно-пластични творения, създадени под ръководството на преподавателката по изобразително изкуство Елена Гривева и началните учители. Най-добрите ще получат авторитетната награда на публиката.
Богатството на кулинарни изделия също привлече погледите на многобройните посетители, нетърпеливи да опитат вкусотиите. Жури в състав Даниела Трохарова, Теменужка Крамарска и Елина Даганова определи призьорите: българска кухня – Валерия от 4-б клас, Л. Трифонов и Ива от 3-б клас; руска – Ивайло от 5-б клас, Ивана от 4-а клас и Виктория от 7-б клас; английска – Мерилин от 2-а клас, Кристина от 4-б клас и Ивана от 2-а клас; френска – Георги и Полина, Евгения от 2-а клас и Елисавета от 7-а клас. Супернаградата заслужи Ивайла Бакрачева от 2-б клас.
Всички имаха възможност да хапнат от вкусотиите. Събраните пари от продажбите по традиция ще се ползват за награди и за закупуване на материали за следващи изложби.

Евгения Попова

Leave a Reply