Новини, Шарен свят

Празнични прояви

В новогодишната нощ по традиция около елхата на централния площад „Захарий Зограф” се събраха много жители и гости на града ни. За веселието специално допринесоха танцовият ансамбъл „Самоков” и прекрасните песни на Деси Николова и Венцислав Пенев. Разноцветни фойерверки озариха потъмнялото небе. В продължение на почти половин час непрекъсната пукотевица и заря имаше навсякъде из града, а и в селата.

х х х

На коледното тържество на ПГ „Константин Фотинов“ имаше за всекиго по нещо. Младите журналисти прожектираха филм, а представените скечове накараха залата да избухне в смях. Изявиха се и музикантите. Силно впечатление направиха изпълненията на роял на Дейвид Мембе. Имаше и много танци, както и поздравления за спортистите, сред които се открояват състезателките по аеробика и волейболистите.

х х х

Пред Коледа в ресторант „Тропикана” се състоя тържество на читалище „Младост”. Празнично украсената зала и многото млади хора създадоха уютна атмосфера. Овации и ръкопляскания заслужиха за изпълненията си танцовият ансамбъл „Самоков” с ръководител Станислав Крумов при читалището, малката талантлива певица Маргаритка Бочева, китаристите, зумба групата с ръководител Яна Василева и др.

х х х

Клубът на пенсионера в Трети и Четвърти квартал организира на 28 декември тържество по случай Коледа и Нова година. Изиграха се много хора, изпяха се много песни, чуха се много пожелания за здраве и дълголетие. Присъстващите благодариха от сърце на ръководството на клуба и на неговата председателка Зорница Матина за грижите, които полагат за разнообразяване на всекидневието на възрастните хора. Благодарност бе изказана и на персонала на бистро „Габи” /”Синьото”/ в Туристическата градина за топлия прием.

Leave a Reply