Пращат фалшиви съобщения от името на „Български пощи“

През януари 2022 г. се наблюдава активизиране на фалшивите съобщения от името на „Български пощи“ ЕАД.
Във връзка с това от дружеството напомнят, че фалшивите електронни съобщения се разпращат от името и/или с логото на дружеството, понякога под формата на анкети или игри, в които се обявява, че получателят ще получи „награда“ – мобилен телефон, като за целта трябва да потвърди участие, предоставяйки лични данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.), и да заплати такса. В много от имейлите фигурира информацията за контакт с „Български пощи“ ЕАД.
В съобщенията, в които се уведомява, че клиентът има пратка /понякога се посочва произволен номер/, се посочва, че той трябва да заплати определена сума за нейното получаване, освобождаване от митница, коригиране на адрес. При най-новите съобщения се изисква и заявка за пренасочване на пратка поради отсъстващ получател.
Във всички фалшиви имейли се изисква получателят да предостави данни от банкова карта и други сведения.
По този повод от „Български пощи“ ЕАД за пореден път обръщат внимание, че не изпращат тези съобщения, не провеждат анкети или игри, не раздават награди, не изискват по имейл заплащане на такси за доставка или освобождаване от митница и при никакви поводи не изискват лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката, както и такса за тази доставка.
Дължими цени към дружеството и държавни вземания се заплащат само в пощенската станция при доставката на пратката.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*