Предлагат инж. Васил Кънев и инж. Лили Попова за носители на златния знак на Самоков

Снимка: архив

Годишното отчетно събрание на Клуба на строителите-ветерани, състояло се на 29 март, реши да предложи на Общинския съвет инж. Васил Кънев и инж. Лили Попова да бъдат наградени със златния почетен знак на Самоков. Двамата имат дългогодишен личен принос за строителството и благоустрояването на града и района, а и честват през тази година юбилеи.
Прието бе още през есента, по Димитровден, тържествено да се празнува, съгласно традицията, Деня на строителя. През годината ще бъде организирана и екскурзия до Трън /знае се от историята какво са дали за строителството в България трънските майстори/.
В отчета си председателят на клуба инж. Васил Кънев изтъкна, че през миналата година в новия парк „Крайискърец” е открита морена в чест на строителите, съградили през 60-те и 70-те години на миналия век стената на Искъра, която вече половин век надеждно пази града ни от катастрофалните в миналото наводнения /морената е изградена от Общината по предложение и със съдействието на Клуба на строителите-ветерани и самоковското дружество на Съюза на българските журналисти/.


По случай Деня на строителя през миналата година ветераните са били поздравени от кмета Владимир Георгиев и председателя на Общинския съвет Силвия Стойчева, а почетният златен знак на Самоков е бил връчен на дългогодишния всеотдаен строителен специалист Славчо Рогачев.
Работна група от клуба е огледала състоянието на коритата на Искър и Бистрица и е излязла с предложение пред Общината за ремонт на някои участъци. Подобни строително-ремонтни работи сега са предвидени в строителната програма на Общината за тази година.
Организирана е била екскурзия до Петрич. Приети са нови 7 члена, с които участниците в сдружението са нараснали на 50. Основателят на клуба, бивш председател, а от миналата година почетен председател – Димитър Йончев, е удостоен от Националния клуб на строителите-ветерани със званието „Заслужил деятел”.
В отчета бе отбелязано, че е издадена и книга, посветена на 5-годишния юбилей на клуба.
Оповестен беше и годишният финансов отчет.
Приет бе прочетеният от Димитър Йончев поздравителен адрес до почетния президент на „Главболгарстрой” и член на самоковския клуб на строителите-ветерани инж. Симеон Пешов, който на същата дата празнуваше рожден ден. Поздравителни адреси получиха и юбилярите на клуба.
Събралите се бяха приветствани от инж. Виктор Шарков, зам.-председател на Националния клуб на строителите-ветерани, и от Красимир Милушев, зам.-председател на Областното представителство на Камарата на строителите в България.
Васил Кънев, Венцеслав Йончев и Мария Георгиева бяха избрани за делегати на годишното събрание на Националния клуб на строителите-ветерани.
Събранието завърши с другарски обяд и с пожелания за здраве и за успешна работа и в бъдеще.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*