Новини, Туризъм

Предложение за брак на Мусала ознаменува ротариански поход

Рекордните 71 ротарианци от 14 клуба от страната се включиха в 12-ото издание на традиционното изкачване на връх Мусала на 27 юли.
Тръпката от допира с необятната рилска природа усетиха представители на  столичните клубове „Сердика”, „Интернешънъл”, „Балкан” и „Капитал”, както и ентусиасти от Златоград, Хасково, Берковица, Поморие, Сандански, Пазарджик, Кюстендил, Кърджали, Велинград и, разбира се, домакините от Самоков.
След много емоции и преодоляни в приятелски шеги и закачки предизвикателства, над половината от участниците във високопланинския поход достигнаха крайната точка на 2925 метра надморска височина. Именно тук ротарианец от младежката организация в Хасково „Ротаракт” направи романтично предложение за сватба на своята любима, а положителният й отговор зарадва не само него, но и всички присъстващи.
По-късно пък планинарите се събраха на вечеря в заведението „Черния тигър” в Боровец, където президентът на самоковския клуб Петрун Вардаров поздрави участниците и им връчи почетния флаг на местната организация.

Leave a Reply