Председателят на Лекарския съюз д-р Иван Маджаров участва в дискусия в Самоков

Д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, участва в Самоков в обсъждане на актуални проблеми на родното здравеопазване. На работна среща в болницата на 11 септември здравният шеф запозна присъстващите лекари и медицински сестри с подготвителната работа за предстоящите преговори с Националната здравноосигурителна каса.
Стана ясно, че са създадени специални работни групи. След това работата ще продължи с договарянето на Националния рамков договор за 2020 г. До 15 септември регионалните колегии трябва да предадат своите предложения, които след това ще бъдат обобщени и на тази основа ще се водят и разговорите с ръководството на Здравната каса.
Лекарският съюз ще държи да не се прехвърлят средства по отделните параграфи от едно „перо” в друго, както и средствата от повишения бюджет на касата да бъдат насочени към нарастване на цените на клиничните пътеки, които не са променяни с години. Здравеопазването не е дофинансирано, трудът на медиците трябва да бъде достойно заплатен, категоричен бе д-р Маджаров. Той отговори и на поставените въпроси.
Срещата бе ръководена от управителя на „МБАЛ-Самоков” д-р Красимира Ковачка, а сред присъстващите бе и кметът Владимир Георгиев.   

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*