Баскетбол, Новини, Спорт

Президентът на “Рилски” инж. Петър Георгиев: “Браво на момчетата! Жалко за малкото зрители”

Инж. Петър Георгиев. Снимка: архив

Президентът на БК “Рилски спортист” инж. Петър Георгиев бе със смесени чувства след триумфа на неговите момчета в надпреварата. Пред камерата на Българската национална телевизия Георгиев сподели, че е изключително доволен от показаното от тима, но не и от малкото публика в залата, дошла да подкрепя момчетата.
“Никога не поставям цели пред отбора, макар че всяка година искам да е по-успешна от миналата. На мнение съм, че Самоков и Ботевград са най-баскетболните центрове в страната. “Балкан” заслужи миналата година шампионската титла, крайно време е и при нас да се случи нещо такова. Дано!”, пожела си инж. Георгиев и допълни:
“Моята най-голяма болка е, че тази хубава зала не може да се напълни, въпреки че организираме такива големи спортни прояви, докарваме именити състави, имаме успехи. Нямам обяснение какво се случва в този град. Дали само при нас е така или и в другите градове, не знам. Това би било най-голямата награда за мен – залата да бъде пълна, като играе “Рилски спортист”. Не виждам какво друго мога да направя. Днес например нямаше вход. Да докараш гранд като ПАОК и в залата да има 500-600 човека според мен е обида не само към мен, а и към баскетбола и града. Мисленето на хората трябва да се промени, но това става най-бавно”.

Leave a Reply