Други, Новини, Спорт

През септември – европейски офроуд в Самоков

Световната мото федерация FIM потвърди календара за Европейския баха шампионат за 2016 г., в който има и български кръг. Състезанието ще се проведе от 23 до 25 септември в Самоков, като ще бъде и кръг от националния офроуд шампионат и Източноевропейската баха купа. Подобни състезания ще има и в Унгария, Италия, Румъния, Гърция и Португалия.
Офроуд надпреварата „Баха България“ се състоя за първи път през миналата година в града ни. Висока оценка за организацията от страна на Общината и местните офроуд клубове дадоха тогава ръководствата и на двете международни моторни федерации – FIM и FIA.
Българският кръг в Самоков е последен в календара и ще определи първенците в трите шампионата, а това предполага засилен интерес и остра конкуренция между екипажите.
Участие в целия европейски шампионат вече е заявил двукратният балкански и републикански шампион Николай Гочев в тандем с доайена на офроуда в България Тодор Христов. Двамата ще карат във всички кръгове.
В Източноевропейския шампионат сериозна борба за призово място се очаква да води и отборът на Hyundai Racing Team с пилот Цвети Иванчев и навигатор Пламен Йоцов – републикански шампион по офроуд и победител в най-тежката европейска надпревара “Баха Саксония” с мотоциклет.

Leave a Reply