Прекратиха договора на Бауман, нова американка в състава

Дни преди подновяването на шампионата в женската НБЛ ръководството на „Рилски спортист“ прекрати договора на центъра Алисън Бауман. Американката не показа нужната класа, за да остане в отбора напролет и се оказа ненужна в състава.
Бауман изигра 9 срещи през есента, в които записа КПД от 11.7 точки и 6.6 борби средно на мач. Това обаче се оказа недостатъчно и тя повече няма да носи синия екип.
На нейно място в Самоков пристигна сънародничката й Тамика Гюз. Тъмнокожата състезателка, която е висока 188 сантиметра, за последно е била част от „Лонг Айлънд Юнивърсити“ в колежанското първенство на САЩ. В последната си година при колежаните 24-годишната баскетболистка е изиграла 29 двубоя, постигайки по 11 пункта и 5 овладени топки.
Гюз е гласена за заместничка на Бауман. Наставникът Даниел Клечков възлага много надежди иностранката да се справи в подкошието и да хваща повече борби в нападение и защита.
Първенството при дамите се подновява на 10 януари /събота/, когато „Р. спортист“ приема един от кандидатите за шампионската титла у нас – „Нефтохимик“. Двубоят в „Арена Самоков“ е с начален час 18.00.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*