Новини, Шарен свят

Премахват опасни дървета и клони

Тези дни работници от Общината премахват опасни дървета и кастрят счупени клони след тежкия мокър снеговалеж в края на миналата седмица.
От снега много дървета в града са с изпочупени върхове, клони и стъбла. Падналите по пътища, улици и обществени места са отстранени. Междувременно комисия от експерти от отдел „Екология“ към Общината е огледала и преценила състоянието на всички дървета на територията на града. Опасните дървета сега се подкастрят от служители от общинското звено „Озеленяване“. Работата стартира в централната част на града и около училищата и детските градини. От Общината заявиха във вторник, на 28 октомври, че до края на седмицата всички опасни дървета ще бъдат подкастрени, а няколко от тях и премахнати.
Най-сериозно пострадали са дърветата покрай бул. „България“, особено брезите, тъй като не опадалите листа са задържали тежкия мокър сняг.
От общинската администрация предупреждават гражданите да не преминават по възможност под дърветата, тъй като все още върху тях има сняг и е възможно някой клон да се счупи и да пострадат хора. Сигнали за опасни дървета се приемат на телефона на „Гражданска защита“ – 0722/666-20.

Leave a Reply