Премиерата на “Диви коне” на Гонов се превърна в празник

Новият сборник с новели “Диви коне” на Димитър Гонов бе представен на 14 октомври в общинската библиотека “Паисий Хилендарски”.
Компетентно и емоционално за творчеството на писателя говори Красимира Кацарска, преподавател, литературен критик и автор на поетични творби. Самият автор изнесе рецитал, на който биха могли да завидят мнозина актьори.
Водещата Албена Ихтиманска даде последователно думата на Катя Дамянова, Виолета Кинова, Иван Ненов, Василка Фингарска, Димитрина Божилова, Димитър Шипочки, които изтъкната силаха на словото на твореца, дълбокото вникване в душевността на героите.
Подчертана бе и ролята на Лили Гецова, съпруга на писателя, наша съгражданка и редактор на неговите книги.
Най-добрата оценка за “Диви коне” и за нейния автор прозвуча може би от един литературен събрат – Иван Ненов: “Чувствам се омагьосан след словото на Красимира Кацарска и рецитала на Димитър Гонов.Авторът и книгите му са характерни, несравними.”
Многото поздравления и цветя за писателя бяха израз на възхита от неговите творби – новели, от силните, запомнящи се литературни герои.
Развълнувано прозвучаха накрая благодарствените слова на Д. Гонов към ръководството на библиотеката-домакин на своеобразното тържество, към Кр. Кацарска, към всички присъстващи за добрите думи и за получилия се хубав празник. “Аз съм един щастлив човек”, заключи Гонов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*