Новини, Образование

„ПрепоДАЙ. Ти си ключът за Самоков” или лесно ли е да си учител – ще разберем днес в „Хъб-а”

Въпроси от областта на образованието ще разискват на трети декември от 18 ч. в „Хъб-а” хора, свързани професионално с тази сфера. Срещата е под надслов „ПрепоДАЙ. Ти си ключът за Самоков” и се организира от „Заедно в час”, като в началото ще има и кратка презентация за самата фондация. Предвижда се и дебат на тема „Да си учител е лесна работа” с участниците в програмата на „Заедно в час” Иван Шопов и Марин-Асен Коджаиванов. Организаторите изнасят стряскащи факти за родната образователна среда и канят на място желаещите позитивна промяна, за да обсъдят как това реално може да стане. Ето какво пише и в самата покана:
„Близо половината от българските ученици не разбират смисъла на това, което четат. Не успяват да сметнат какво са купили в магазина. Не вярват в себе си. Липсват способни и мотивирани учители, които да им помогнат да излязат от тази реалност. Това се отразява на цялото ни общество и на икономиката на страната.
Има обаче ключ към промяна и това са хората. Хората, които имат желанието и уменията да направят първата крачка към една по-добра среда на живот. Които не се отказват пред трудностите и търсят решения. Които вярват, че качественото образование за всяко дете в България е пътят към едно по-светло бъдеще за всички ни.
Ние в „Заедно в час” търсим тези хора, обучаваме ги и ги подкрепяме да работят за положителна промяна в българското образование. Заповядайте на среща с нас, за да поговорим как заедно можем да подобрим образованието.”

х х х

Фондация „Заедно в час” е създадена през 2010 г. и работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България. Мисията на организацията е да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които допринасят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България. В рамките на програма за професионално и лидерско развитие те се обучават да работят като учители, придобиват педагогическа квалификация (ако нямат такава) и имат достъп до разнообразни надграждащи обучения – както за работа в класната стая, така и за бъдещото им професионално развитие.
„Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“ и е част от международната мрежа Teach For All, чийто подход успешно се прилага в близо 50 други държави на шест континента.

Leave a Reply