Приемаме „Спартак” /Плевен/ на старта на Националната баскетболна лига

„Рилски спортист” е домакин на „Спартак” /Плевен/ на 5 октомври, събота, от 18 ч. в мач от първия кръг на Националната баскетболна лига. По същото време ще се играят и останалите 4 срещи от кръга: „Академик” /Пд/ – „Ямбол”, „Академик” /Правец/ – „Черно море”, „Берое” – „Левски Лукойл”, „Балкан” – „Черноморец” /Бс/.
Самоковци охладиха страстите около спечеления международен турнир в чест на юбилея на спонсора си „Самел-90” в средата на септември след домакинска загуба с 83:87 от „Балкан” /Ботевград/ в контрола на 28 септември. Двата тима изиграха интересен мач с честа смяна на водачеството, но в крайна сметка шампионите от миналата година стигнаха до успеха. Гостите бяха подпомогнати и от отсъствието на двама основни играчи на „Рилски” – Златин Георгиев и Игор Кесар. Без тях на паркета с 22 точки изпъкна Брендън Браун, а Ксавиер Джонсън и Йордан Бозов добавиха по 19 и 11 т.
„Р. спортист”: Браун 22, Джонсън 19, Желев 9, Бергстет 5, Васов 5 /Бозов 11, Михайлов 6, Хаджирусев 6, Дудев/.
Любопитното е, че двама от съдиите на този мач – Мирослав Томов и Татяна Вълчева, ще ръководят, заедно с колегата си Петър Петров, и предстоящия в събота двубой с плевенския „Спартак”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*