Приемаме „Теодо” /Черна гора/ в Балканската лига в сряда

Бихме „Спартак” /Пл/ с 82:69, Барчовски недоволен

По подобаващ начин започна сезона в Националната баскетболна лига тимът на „Рилски спортист”. Воденият от Росен Барчовски състав надигра с 82:69 „Спартак” /Пл/ в среща от втория кръг на Националната баскетболна лига и с мач по-малко окупира четвъртото място във временното класиране. Това е втори пореден успех за самоковци, преди това нашите надиграха „Сутиеска” /Никшич/ на старта на Балканската лига.
В „Рилски” обаче нямат никакво време за отпускане, тъй като още в сряда, на 22 октомври, от 18.30 ч. в „Арена Самоков” ги чака нов важен сблъсък – срещу черногорците от „Теодо”. Мачът е от втория кръг на Балканската лига, като водещият букмейкър Sportingbet очаква лесна победа за самоковци. Ставката за единица е 1.25, успех на гостите се котира на 3.80, а евентуално равенство се оценява на 17.00.
Йордан Бозов и компания решиха изхода на срещата със „Спартак” още до полувремето. За 20 минути домакините оформиха преднина от 16 точки – 42:26, което в крайна сметка се оказа достатъчно за победата.
Плюс за момчетата ни бе добрата им отборна игра. Всеки от играчите записа средно по 20-ина минути на паркета в „Арена Самоков”, което бе и замисълът на наставника Барчовски.
Най-полезен на игрището бе появилият се като резерва американец Антъни Гуджино. Крилото започна от пейката, но впоследствие стигна до „дабъл-дабъл” – 12 точки и 10 борби.
Силно се включи и капитанът Бозов, който се отчете с 8 пункта, 7 асистенции и 5 овладени топки, макар че не започна в стартовата петица. Изненадата там бе Александър Милов, записал първо попадане сред титулярите в кариерата си при мъжете.
„Единственото нещо, от което съм доволен, е резултатът. Като победа, не като разлика, а като победа! Подценихме „Спартак”, липсваше ни концентрация. По тази причина срещата вървеше трудно. Въпреки че имахме контрол двубоят не беше такъв, какъвто искахме и ние, и публиката. Имаме 21 технически грешки, което е абсурд. Поради тази причина имаме 20 атаки по-малко от гостите. Мачът не породи никакви положителни емоции, поне не у мен”, необичайно критичен пък бе след дуела треньорът Барчовски.

НБЛ, 2 кръг, резултати
Р. спортист – Спартак /Пл/ – 82:69
Ямбол – Берое – 80:82
Балкан – Лукойл Академик – 60:69
Черно море – Левски – отл. за 22 октомври
Черноморец – почива

Класиране
1. Лукойл Академик 2:0 4
2. Берое 2:0 4
3. Балкан 1:1 3
4. Р. спортист 1:0 2
5. Левски 1:0 2
6. Ямбол 0:2 2
7. Спартак /Пл/ 0:2 2
8. Черно море 0:1 1
9. Черноморец 0:1 1

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*