Приемат оферти за домакинство на турнира за Купата на България

Снимка: www.lap.bg, www.bgbasket.com

Изискванията към желаещите отбори да приемат турнира за Купата на България бяха утвърдени на заседанието на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол на 5 февруари. Участниците Георги Глушков, Ради Минчев, Милен Велчев, Красимира Банова, Иван Чолаков, инж. Петър Георгиев, Тодор Стойков и Тодор Иванов приеха промените със 7 гласа „за“ и 1 „против“.
Оферти за домакинство на финалната осмица за Купата ще се смятат за валидни, ако са получени до 17.30 ч. на 15 февруари. Домакин на турнира може да бъде един от осемте участващи отбора, които са завършили в топ 8 на Националната баскетболна лига след второто завъртане. Това означава, че надпреварата най-вероятно ще бъде съставена от „Рилски спортист“, „Левски Лукойл“, „Балкан“, „Берое“, „Академик“ (Пд), „Черноморец“ (Бс), „Ямбол“ и „Спартак“ (Пл).
Заради спазване на протокола за противоепидемичните мерки срещу разпространението на Ковид-19, турнирът може да се проведе само в зала, която разполага с 4 съблекални за отборите и поне още една – за съдийската бригада.
Организаторът на турнира също така трябва да поеме разноските за охрана, секретарски апарат, статистика, видеозаснемане, медицинско осигуряване, наем на зала и обслужващ персонал, както и съдийските разходи.
Жребият за четвъртфиналната фаза ще бъде теглен на 22 февруари, а надпреварата ще се проведе между 11 и 15 март.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*