Новини, Читателски

Признание за добре свършена работа

Петък е, 20 февруари. Моята съседка сутринта води внука си до училище „Станислав Доспевски”. Както си ходят, жената пада на леда, като си контузва ръка и ребро. Детето е изплашено, баба му трудно става и бавно продължават…
Към 11 ч. изпращам моя приятелка от кв. „Самоково”, ул. „Преспа” към Червения пешеходен мост. Отказвам да я изпратя през моста, защото пешеходната пътека от „Преспа” до него е покрита с дебел лед и просто не може да се върви.
Прибирам се у дома. Свързвам се с г-н Емил Кривошиев от „БКС”. Оказва се, че почистването на заледената пътека не е задължение на фирмата. След това се обаждам на заместник-кмета Васил Сайменов. Разказвам му случката и настоявам този участък да се почисти незабавно. Не бива да се допуска някой да си счупи главата и чак тогава да се вземат мерки. А тази пешеходна алея е връзката на кв. „Самоково” с центъра и изобщо със старата част на града.
В 14.30 ч. с градския автобус потеглям към центъра. Колко приятно съм изненадана, когато виждам, че група от няколко човека вече чисти леда по тази пътека – алея. В 15.30 ч. установявам, че тя е вече проходима – почистена и опесъчена. Тротоарът също е почистен. После и подобрението на времето помага за нормализиране на движението там.
Такива ледени участъци в града ни обаче обикновено има около централната поща, в кооперативния пазар, в района на ДНА, около аптеките, до черквите.
Молбата ми е от Общината да преразгледат обектите и да разпределят по възможност работници за почистване от снега и леда и на тези и други подобни места, където се движат много хора.
Благодаря на г-н Сайменов за незабавно свършената работа.
Нека сега, в дните на Великия пост, всеки от нас, от мястото, където се намира, да обмисли своето поведение и отношението си към ближния. Нека всички си припомним думите на св. апостол Павел: „Непрестанно се молете, за всичко благодарете, духа не угасяйте, о доброто се дръжте, въздържайте се от всякакво зло”.

Инж. Виктория Градинарова

Leave a Reply