Новини, Поздравления, Читателски

Признателна съм на „Комекес” и „Хидростроител ПА”

Преди няколко години живях в Тунис една година. Хазяинът ни, ветеран от Втората световна война, винаги с възхита говореше за нашата страна, за нейната красива и величествена природа. Но най-вече беше впечатлен от гостоприемството на нашия народ, от усмихнатите хора, готови винаги да се притекат на помощ, от тяхната отзивчивост, от незаключените врати.
Напоследък, за съжаление, виждаме намръщени хора, които критикуват всичко и всеки. Дори ако някой направи нещо хубаво, веднага ще се усъмним в неговата безкористност и ще намерим хиляди кусури.
В медиите слушаме и четем само за агресия, подмолност, завист, измами. Забравихме да се зарадваме на успеха на приятеля си, на щастливото събитие в живота на съседа си, на колегата, да насърчим човека до себе си да се почувства нужен и обичан, да благодарим за оказана помощ, дори да бъде много малка – колкото грахово зърно, дори ако някой ни подаде ръка в автобуса при изкачване на стълбите и още хиляди малки неща, които ни зареждат с позитивна енергия.
Затова искам да разкажа една простичка история за добре свършена, по европейски образец, работа от фирма „Комекес” и фирма „Хидростроител ПА”. И пак песимистите ще кажат „какво толкова, вършели са си работата”. Да, но важното е как е свършена тази работа.
Искам да благодаря на екипите на двете фирми за тяхната безупречна и бързо свършена работа. За два дни прокопаха канал, поставиха съответните съоръжения и веднага асфалтираха улицата, наредиха плочките на тротоара. В къщата всички работеха бързо и професионално, като непрекъснато се консултираха как най-ефикасно да прекарат тръбите така, че да бъде най-ефективно и същевременно гледаха възможно най-малко прах и отпадъци да останат след работата им. Така опровергаха „поговорката” „Пази Боже майстор да ти влезе в къщата”.
Няма да изброявам имена, защото в този процес на газифициране работиха много хора. Похвала заслужават всички – ръководствата на двете фирми, които са създали великолепни екипи, и техните служители. В работата на всеки от екипа се виждаше професионализъм и отговорност. Не видях някой да стои над главите на работещите и непрекъснато да им дава напътствия.
Още веднъж изказвам своето огромно „Благодаря” и пожелавам успешна и ползотворна работа на всички работещи в двете фирми!

Стания Маринчева

Leave a Reply