Новини, Шарен свят

Природно училище в Ярлово – един новаторски проект

Край Ярлово вече развива дейност т. нар. Природно училище. Негов основател е Иван Андонов. Целта е младите хора да се приучват на любов към природата и на съобразен с нея начин на живот. Инициаторите отглеждат и произвеждат сами храната си и дават пример на децата, посещаващи училището.
Предвижда се тук да се построи и голяма куполна сграда, в която ще се помещава самото училище. Ще се изградят и няколко малки подобни помещения от дърво за посрещане на гости. Тук богът е т. нар. сакрална геометрия.
Проектите включват и оформянето на градинки за производство на био продукти. И сега тук садят позабравената култура лимец и правят от нея вкусни хлебчета, които се раздават безплатно. В момента се изгражда и малко езеро, в което ще се развъдят риби.
На пръсти се броят вече учебните заведения в 24-те села на общината. ОУ „Васил Левски” в Ярлово обаче е едно от тях. За учениците, за децата и младите хора от най-отдалеченото село в Самоковска община, са съградени и градинка с детски кът, както и фитнес на открито.

Leave a Reply