Новини, Шарен свят

Проблеми пред разпространението на вестника

Уважаеми читатели, от събота, 22 февруари, обектите на Lafka затвориха врати. Това бе обяснено със скорошната законова забрана на частните лотарии, от които бе основната печалба и на самата фирма. И осемте павилиона на Lafka в града ни хлопнаха внезапно кепенците. Това бе силен удар срещу разпространението на вестници, включително на „Приятел”. През последните дни много хора безуспешно търсеха откъде да си купят вестника, идваха или телефонираха в редакцията, питаха и се възмущаваха.
Самите ние търпим – без вина виновни – финансови загуби. Но най-важното е, че читателите не могат да се снабдят с изданието, което губи смисъл, ако не стигне до тях.
Говореше се тези дни, че Lafka ще бъде купена от „Български пощи” /оттам казаха още през есента, че ще бъдат възстановени РЕП-овете/ или от Спортния тотализатор. Вчера, в четвъртък, на 27 февруари, дойде от Министерския съвет новината, че вестниците от 1 март ще се продават по павилионите чрез пощите, като за това се водели разговори с кметовете, но подробности не бяха съобщени.
Редакцията прави спешни постъпки вестникът ни да се предлага временно в някои малки търговски обекти и клубове. Възможно е да си купите „Приятел” и от павилиона при автогарата /под „Кухнята на мама”/ или в самата редакция – на втория етаж в старата сграда на Общинския съвет. В петък има и ръчна продажба.
Търсим изход от създалата се нелепа ситуация. Разчитаме и на добронамерени предложения. Надяваме се на разбиране от вас, читателите. Вярваме все пак, че проблемите пред разпространението ни ще бъдат временни.

„Приятел”

Leave a Reply