Новини, Образование

Пробна матура в ПТГ “Никола Вапцаров”

Дванадесетокласниците от Професионална техническа гимназия „Никола Вапцаров” с желание приеха предизвикателството да участват в пробна матура по български език и литература, която да им даде възможност да си направят реалистична самооценка на знанията. С генералната репетиция на 11 април /дни преди великденските празници/ се даде стартът на „живия живот”.
Под надслов „на матура като на матура” всички ученици от XII клас се явиха в училищния двор точно в 7.40 ч. Пробният изпит бе с формата на новия вариант и включваше допълнителни въпроси със свободен отговор и работа върху текстове, която изисква умения за аналитично четене и способности за създаване на свързан текст.
Дни преди Великден „Железният светилник” просия и освети пътя на тийнейджърите, които работиха върху темата “Любовта на майката и любимата в романа на Димитър Талев “Железният светилник”. Темата, по която трябваше да напишат есе или съчинение, зарадва зрелостниците, оказа се близка и благодатна за тях.
Накрая квесторите споделиха, че всички ученици сериозно са се трудили, за да покажат максимални резултати, тъй като те ще бъдат решаващи за успешното приключване на учебната година.

Георги Велев

Leave a Reply