Новини, Политика, Шарен свят

Проверяват язовирите, реките и мостовете в общината

Стената на язовир "Бели Искър"

Общинска комисия ще проверява състоянието на язовирите, реките и мостовете в Самоков и района. Комисията заседава в понеделник, след писмо на областната управа и заповед на кмета Владимир Георгиев.
В отговор на въпроси на представители на местни медии в същия ден – 13 февруари, г-н Георгиев поясни, че яз. “Бели Искър” се стопанисва от “Софийска вода”, язовирът в Алино е на държавата, този край Ковачевци е на кооперацията в селото, а изкуственият водоем над Марица е частна собственост.
В Самоков функционира по принцип щаб за защита при бедствия, който има свой план за работа. Суровата зима обаче просто е наложила предприемането на сегашните спешни действия.
След извършване на проверките в най-кратки срокове ще се изготвят предписания и ще се предприемат конкретни мерки за предотвратяване на опасността от наводнения, коментира градоначалникът.
На същата тема “Приятел” публикува в миналия си брой /бр. 12 от 10 февруари 2012 г./ читателско писмо под надслов “Ще се подготвим ли да предотвратим наводненията?”.

Leave a Reply