Новини, Шарен свят

Продажбите на автомобили – хит в Самоков

Истински бум в продажбите на автомобили се забелязва в града ни от началото на годината. Естествено, става въпрос за автокъщата северно от МОЛ-а, край ул. „Софийско шосе”. Управител тук е Борислав Николов, който успешно пласира коли втора употреба на родния пазар вече повече от две години. Освен леки автомобили, се търгуват и джипове, микробуси, дори каравани. Превозните средства са по всеки джоб – с цени от 1000 до над 15 000 лв. А купувачи идват чак от Сърбия, Македония, Гърция…
„Най-търсени са т. нар. малолитражки. Това са леки коли с малък обем на двигателя, често с две врати. Освен че са идеални за градски условия, тези превозни средства са и много икономични. Често харчат по 4-5 литра бензин или дизел на 100 км. Освен това най-отговорно заявявам, че качеството на автомобилите е доста добро”, сподели Боби Николов.
Той добави, че му се е случвало да продава МПС-а на клиенти от цяла България – освен от близки градове като Благоевград, Перник, София и Кюстендил, и от Пловдив, Стара Загора, Казанлък, Сливен, Ловеч!
В момента най-малката кола в автокъщата е от марката „Смарт” – двуместна, с разход на гориво едва 4/100. Цената й е малко над 3000 лв. Разбира се, встрани от нея се забелязват и големи лимузини от доказани марки – „Мерцедес”, „Ауди”, „Фолксваген”, BMW, „Рено”, „Пежо”, „Ситроен”, „Нисан”, „Тойота”, „Мазда”.
Погледът на потенциалните купувачи привлича и симпатична каравана. Тя е с обем 8 кв. м и включва сгъваемо легло за двама, маса за ядене, долап, гардероб, мивка, хладилник, печка, телевизор, цифрова телевизия и дори химическа тоалетна! И всичко това на приемливата цена от 3 бона!
„Хората са доволни от качеството. Освен това не навсякъде могат да им предложат при покупка на лек автомобил безплатен транспорт до съответния град и безплатна екотакса. Става дума все пак за отстъпки от порядъка на 150-200 лева”, уточни Николов.
Всички коли и бусове са нов внос от Италия. Всяка неделя автовозите доставят нови и нови машини. Работното време на автокъща „Б ауто” е всеки ден от 8.30 до 19 ч., а собственикът Борислав Николов е готов винаги да съдейства и при оформянето на документите за пред КАТ, както и за издаването на задължителната застраховка „Гражданска отговорност”.

Васил Василев

Leave a Reply