Проектите на 22 блока са обработени в Общината и внесени за одобрение

От Общинската администрация съобщиха, че в уречения срок са обработили всички проекти за саниране на 22 жилищни блока в Самоков. Документите на сдруженията на собствениците са внесени за по-нататъшно одобрение.
С проектите се кандидатства за финансиране за внедряване на мерки за енергийна ефективност в 16 блока в кв. „Самоково“, 3 блока в кв. „Възраждане“ и по един блок на улиците „Иван Вазов“, „Рилска малина“ и срещу гимназия „Константин Фотинов“.
Според експерти парите по новите програми за саниране – 1,4 млрд. лв., би трябвало да стигнат за енергийното обновяване на около 1000 обекта общо в страната. Разпределението на бюджета е сред всички 265 общини. Община Самоков е в група с още 40 средно големи общини с финансиране от 30 млн. лв. При настоящите мерки се предоставя 100 % безвъзмездна финансова помощ.
Сега проектите са внесени в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, където ще бъде извършено класиране на всички подадени предложения. Очаква се в крайна сметка поне част от проектите да бъдат одобрени.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*