Прожектираха филма „Жажда” в Туристическата градина в най-топлата вечер

Снимка: Лятно кино с БНТ, фейсбук

„Пътуващото лятно кино с Българската национална телевизия” гастролира в Самоков по ирония на съдбата в най-горещия ден на това лято – в неделя, на 22 юли. Вечерта на голям екран в Туристическата градина, пред възстановения наскоро парк ресторант „Бистрица”, бе показан безплатно българският игрален филм „Жажда” на режисьора Светла Цоцоркова.
Невероятно много зрители – от съвсем дребни малчугани до беловласи наши съграждани, проследиха с интерес лентата. Някои си носеха и столчета, други насядаха по тревата, трети останаха прави. Пуканки се раздаваха безплатно. Създаде се приятна атмосфера, в която хората хем се докоснаха до изкуството и до свои любими актьори като Васил Михайлов и Стефан Мавродиев, хем можаха да се видят с познати и да отдъхнат за час-два сред природата.
А „Жажда” е свързан наистина и с жаждата за вода, но е посветен и на необходимостта от обич и от истински човешки взаимоотношения в съвременното ни общество. Нещо, от което имат потребност мнозина, ако не всички…
„Пътуващото лятно кино с БНТ” стартира на 19 юли в София, мина през Самоков и други градове на Софийска област и ще продължи с прожекции на различни места в страната до 8 септември.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*