Пролетно почистване от 1 април до 5 май

Започна кампания за пролетно почистване на Самоков и района. Акцията ще продължи до 5 май – навечерието на Гергьовден.
Според програмата, разработена от общинската администрация, отпадъците могат да се събират: за кв. „Самоково” – на широкото място над бившата Парова централа, до съдовете за битови отпадъци зад магазин “ЦБА”; за бул. „България” – до мостовете на Боклуджа, при игрището в кв. “Възраждане”; при ж. к. „Езерото”; при контейнерите пред стария гробищен парк /при стадиона/ и до контейнерите при магазин „Браво” срещу Туристическата градина. Събраните на тези места отпадъци ще бъдат извозвани периодично.
Екипите на фирмите са призовани да почистят пространствата около обектите си, като събраните там боклуци ще бъдат извозени след подаване на заявка до отдел „Екология” в Общината.
Кампанията „За по-чист Самоков” ще се проведе по традиция в навечерието на Цветница /тази година на 17 април/. От Общинската администрация заявиха, че тогава ще бъдат организирани пунктове за раздаване на ръкавици и чували за всички, които искат да се включат. Предвижда се да бъдат почистени пространствата около жилищните блокове в кварталите, парковете и градинките.
Кампанията за пролетно почистване на Боровец ще продължи от 11 до 21 април. В училищата акциите ще бъдат от 11 до 15 април. На 13 април Общинското лесничейство организира залесяване на Ридо, в което ще участват и ученици. На 16 април пък, когато е кампанията за граждани, Горското стопанство ще осигури фиданки за всички желаещи да засадят дървета в пространствата около блоковете. Фиданките ще се раздават на пунктовете за чували и ръкавици.
Отпадъците, събрани чрез общоградската кампания, ще бъдат извозени на 16 април, събота, следобед.
На тел. 0886 727 296 /отдел „Екология” в Общината/ по време на цялата кампания ще могат да се правят заявки за извозване на отпадъци, както и да се подават сигнали.
Допълнително ще бъдат оповестени пунктовете за раздаване на чували, ръкавици и фиданки.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*