Баскетбол, Новини, Спорт

Промени очакват “Рилски спортист” в Балканската лига

БК “Рилски спортист” е един от 10-те сигурни участници в поредното издание на Балканската лига. Както е известно, страната ни има право на три отбора в турнира, като ръководството на Лигата е изпратило покана и до бронзовия медалист от миналия сезон “Балкан”. Шампионът “Левски” пък все още не е подал документи и най-вероятно ще се концентрира върху представянето си в Адриатическата лига.
Новият сезон в Балканската лига започва на 14 октомври, като тимовете ще бъдат разделени в две групи по пет отбора. Те ще играят помежду си при разменено гостуване, а първите четири състава от двете групи ще продължат в следващата фаза – топ 8.
Финали на разменено гостуване или финална четворка ще определят победителя в авторитетната надпревара. При първия вариант началната фаза ще приключи на 28 януари 2015 г., а седмица по-късно ще бъде поставено началото на състезанията в топ 8. Полуфиналите ще започнат на 31 март и 1 април догодина, а финалите ще бъдат на 21 и 29 април.
В случай, че се предпочете вариантът „Финална четворка”, първият етап ще приключи на 4 февруари догодина, а седмица по-късно ще започне вторият. Избраните дати за мачове от Файнъл Фор са 17 и 18 април.
До края на седмицата ще има повече яснота около участието на израелски отбори в Балканската лига. Неизменен участник в турнира през последните сезони е един от тамошните грандове и победител в лигата “Галил Гилбоа”.

Leave a Reply