Крими, Новини, Шарен свят

Простотия: изпепелиха контейнер на метри от автомобил в “Самоково” /ВИДЕО/

Градът ни стана арена на поредна безумна вандалска изцепка в четвъртък вечер. Късно снощи, около 23 ч., незнайни “герои” подпалиха син контейнер за разделно събиране на отпадъци /за хартия и картонени опаковки/ между блоковете 25, 26 и 27 в кв. “Самоково”. Шокиращата постъпка на извършителите можеше да има и по-тежки последствия от просто един изгорял съд за смет, тъй като само на метър от горящия контейнер бе паркиран лек автомобил. Единствено късметът, че вятъра духаше в обратна посока, спаси колата от увреждане и не се стигна до още по-сериозен инцидент.
За радост на собственика на автомобила, живеещи в съседство добри хора забелязаха екстремната ситуация и с общи усилия овладяха положението с подръчни средства – изливаха кофи с вода, а един от участниците в акцията дори изпразни върху горящата смес и пожарогасителя от автомобила си.
Така бе спасен и друг контейнер, намиращ се в съседство до горящия.
В случая няма как да не се запитаме що за човек би увредил чужда собственост, и то с общественополезна насоченост, защо и как, с какви подбуди е действал нарушителят и пр., и пр. Все въпроси, които най-вероятно ще останат без отговор…

1 Comment

  1. Благовест Коларов

    Продължават да се дават пари за нови и нови контейнери. Един контейнер тип “Бобър” струва 500 лв. Колко изгорели такива съдове има вече, и общинарите не правят нищо за да предотвратят излишното харчене на пари от бюджета. Има вече в “Самоково” подземни контейнери за смет, но дали ще се изхвърля там каквото трябва, един бог знае! Поне не се вижда грозната картина на разпилян боклук. Но една запалена цигара е достатъчна за да заприличат тези места на отровни комини. Повтаряно е многократно, че най ефективното разделяне на боклука става по домовете. Всеки може в определен ден да остави в чували или в съдове за многократна употреба – напр.кофи от латекс разделно събраният боклук. Но така е по лесно и може би по изгодно за някои, да се купуват нови пластмасови контейнери. От една страна са уязвими, лесно запалими и от друга не вършат никаква работа, защото се изхвърля всичко на куп. Но така е като се гледа формално на нещата и няма никакви идеи от общ.ръководство и общ.съветници.

Leave a Reply