Новини, Спорт, Шарен свят

Пространството около ул. „Абаджийска“ ще се модернизира

Затваря се за движение улица „Абаджийска” в централната част на града ни, съобщиха от Общината. Живеещите в района ще могат да паркират автомобилите си на улицата в периода от 18 до 7 ч. Новата организация се налага заради започващите строително-ремонтни дейности, предвидени в строителната програма на Община Самоков за годината.
Ще се благоустрои пространството около блоковете западно от „Абаджийска“. Тук ще се обособят две зони. В едната от тях ще бъде изградена детска площадка със съответните съоръжения, ударопоглъщаща настилка и алеи. Ще бъдат монтирани и пейки, както и кошчета за отпадъци.
Втората зона ще представлява кът за отдих, който ще бъде оформен в пространството между бл. 2 и бл. 4. Там ще бъде поставена дървена беседка, ще се оформят алеи и декоративна ограда. Предвиждат се и нови тротоари от двете страни на улицата и от двете страни на блоковете.
Освен това за подобряване на безопасността на движението ще се изгради пътен „остров” за оформяне на т-образно кръстовище между ул. „Търговска” и ул. „Ген. Веляминов”. Ще се създаде нова еднопосочна улица с нови паркоместа. Ще бъде направено и разширение за автобусите на градския транспорт от южната страна на ул. „Търговска”, като ще се разшири и съществуващият паркинг. Планира се там да бъде поставена и нова автоспирка.

Leave a Reply