Новини, Образование

ПТГ “Никола Вапцаров” гостува в Горна Малина

Чаровните момичета от мажоретния състав, стройните момчета от гвардейския отряд и веселите участници в клуба за народни танци с ръководители Десислава Войникова, Димитър Динев и Спасунка Ангелова към ПТГ „Никола Вапцаров” участваха в първото по рода си официално представяне на ученическите клубове по проект “УСПЕХ” на Министерството на образованието и науката.
„Форумът на добротата и успеха” се проведе на 16 декември в спортната зала на Горна Малина. Честта да открият този младежки празник се падна на мажоретките и гвардейците от нашата гимназия, които под звуците на барабанен марш тържествено изнесоха българския трикольор пред погледите на всички участници и зрители. Умелото изиграване на Малешевско и Ситно шопско хоро от самоковските танцьори раздвижи публиката и я изпълни с гордост и с умиление към родното фолклорно богатство.
Началникът на Регионалния инспекторат по образование в Софийска област Мила Манчева поздрави участниците от общо 30 клуба и връчи на ръководителите им почетни грамоти. ПТГ “Н. Вапцаров” бе единствената професионална гимназия, участвала във форума.
Гимназията под ръководството на директора Георги Велев за поредна учебна година взема дейно участие в проекта “УСПЕХ”. Тази година са организирани 21 клуба, между които освен посочените по-горе са и „Зелени алтернативи”, „Първа помощ в училище”, „Моят първи милион”, „Приятели на изкуството” и др.

Деси Войникова

Leave a Reply