ПТГ „Никола Вапцаров” гостува на Техническия университет

Възпитаници на ПТГ „Никола Вапцаров” гостуваха на Техническия университет в София по покана на домакините и в изпълнение на договора между двете учебни заведения за сътрудничество и взаимопомощ. Ученици с изявени интереси в областта на компютърните науки и електрообзавеждане на производството се запознаха с предоставяните от университета възможности за обучение.
Гостите разгледаха Машинно–технологичния и Машиностроителния факултет, където се запознаха с най–новото поколение металообработващи машини с компютърно управление, видяха 3D принтер за моделиране на детайли. Във Факултета по компютърни системи и управление учениците разгледаха лаборатории по ЕRР системи и системи в реално време, 3D визуализация и компютърна виртуализация и цифрова схемотехника и проектиране на СГИС, където се впечатлиха от дейностите и изследванията, които се провеждат в тях.
Голям интерес предизвика посещението в лабораторията по хидроенергетика и турбо машини, където бе демонстрирана дейността на вятърен генератор и водна турбина. Най–силно впечатление у учениците остави демонстрацията на високоволтова дъга в лабораторията по техника на високите напрежения.
Посещението завърши с пожелание по-голяма част от самоковските ученици да бъдат приети в Техническия университет.

Инж. Л. Близнакова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*