Новини, Образование

ПТГ „Никола Вапцаров” чества Деня на Европа

„Езикът е богатството на всеки народ. Учете езици, за да сте духовно богати” – под това мото бе честван Денят на Европа в ПТГ „Никола Вапцаров” на 10 май. Тържествено, под звуците на „Ода на радостта”, чаровните мажоретки от гимназията изнесоха родния трикольор и флага на обединена Европа.
Ученици представиха презентации за Великобритания, Германия и Европейския съюз, за великите жени на Великобритания и за знаменития немски поет Хайнрих Хайне. Последва викторина, а отговорилите правилно бяха наградени.
Учениците и техните гости провериха уменията си да броят на различни езици, показаха познания и чрез поздрави на европейски езици.
Ученичката от 8-в клас Мариета Димитрова поздрави присъстващите с песента Imagine на Джон Ленън под съпровода на китара на учителката Емилия Миладинова.
Честването завърши с тържествена клетва на всички присъстващи ученици.
Цялото начинание бе подготвено от методическото обединение по чужди езици към училището в лицето на преподавателките Десислава Войникова, Евелин Заркина и Виолета Кашъмова.

1 Comment

  1. абсолютна бутафория!пълна простотия-за съжаление само това може да роди главата на самоковския педагог!в момента има жестока конкуренция между средните училища в самоков и направо бой за малкото останали българчета-все повече маломерни паралелки с по 15-20 ученици и с всяка година става все по-зле…заради липса на желаещи да се обучават в самоковските училища се очаква сериозна редукция на броя на училищата в общината до 1-2.чисто финансов няма как да издържи заради огромните дългове,които продължават да се трупат и големия брой фиктивни ученици…

Leave a Reply