Новини, Спорт, Футбол

Публиката се завръща на стадионите

Футболните запалянковци се завръщат на стадионите още за рестарта на първенството в Първа лига. Заповед за премахване на досегашното ограничение за посещаване на мачове /въведено заради пандемията/ са издали министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Съгласно този документ се допуска до 30 % от капацитета на стадионите да бъде запълнен с фенове. Така се удовлетворяват и исканията на най-големите фенклубове в страната за отпадане на забраната за присъствие на публика по трибуните.
Първото дерби, на което ще присъстват запалянковци след пандемията, ще е „Левски” – „Лудогорец” на 5 юни, петък, от 21 ч. на ст. „Георги Аспарухов” в столицата. Очаква се на трибуните да бъдат допуснати около 5500 души.
По 30 % от капацитета на стадионите ще може да бъде запълнен и в първите полуфинални мачове от турнира за Купата на страната: „Локомотив” (Пд)  – „Левски” на 9 юни и „Ботев” (Пд) – ЦСКА-София.
Публика при същите ограничения ще се допуска и за двубоите от второто ниво на футбола у нас.
Както е известно, аматьорските първенства бяха прекратени. „Рилски спортист“ ще се състезава и през новия сезон в Югозападната Трета лига.

Leave a Reply