Борба, Новини, Спорт

Пълно превъзходство на нашите борци за купа „Самоков”

Сезен Белберова, Димитър Магаев, Александрина Кашинова, Юлиян Алдимиров, Биляна Дудова, Васил Сайменов и Дамяна Йовчева

Цели 7 златни медала завоюваха борците на „Рилски спортист” на традиционния турнир за купа „Самоков” за момчета и момичета, състоял се в залата на СУ „Никола Велчев” в петък, на 21 ноември. Представителите на силния пол се състезаваха в класическия стил, а дамите – в свободния.
Росен Бакрачев /кат. до 38 кг/, Георги Райчов Попов /до 42 кг/ и Румен Балабанов /до 73 кг/ спечелиха безапелационно срещите в своите категории и зарадваха местните привърженици на този спорт.
При жените надмощието на самоковския клуб бе още по-изявено. Александрина Кашинова /до 56 кг/, Сезен Белберова /до 60 кг/, Биляна Дудова /до 59 кг/ и Дамяна Йовчева /до 70 кг/ отвяха конкурентките си и се качиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка.
Сребро заслужи Венелин Веселинов при 85-килограмовите.
С бронзови отличия се окичиха Георги Георгиев Попов /до 38 кг/, Борислав Василев /до 59 кг/ и Емилия Бакрачева /до 56 кг/.
Най-големият приз на турнира – купа „Самоков”, отиде в ръцете на Росен Бакрачев при момчетата и Сезен Белберова при момичетата. Най-резултатни станаха Румен Балабанов и Биляна Дудова, а за най-технични борци бяха определени Георги Р. Попов и Александрина Кашинова. Получените отличия ознаменуваха и пълното превъзходство на домакините на състезанието.
Наградите на спортистите връчи зам.-кметът Васил Сайменов, дългогодишен треньор по борба и спортен деятел.
„Радващото е, че през последните четири години, когато се провежда турнирът, интересът на клубовете от страната се увеличава и тази година се наложи дори да се ограничи броят на участниците. Надпреварата за купа „Самоков” се утвърди като необходимост и проверка на състоянието на борбата в цялата страна”, коментира Сайменов.
Спечелените 11 медала отредиха на „Рилски” категорично първото място в отборното класиране след края на надпреварата. Участие в силната проява взеха 16 клуба с общо 153 състезатели, включително тимове от утвърдени центрове на борбата като София, Варна, Бургас, Враца, Кюстендил и др.
Снимките тук бяха любезно предоставени на „Приятел” от официалния фотограф на турнира Радослав Каймаканов.

Делян Василев

Георги Райчов Попов, Росен Бакрачев и Румен Балабанов на най-високото стъпало на почетната стълбичка със зам.-кмета Васил Сайменов

Leave a Reply