Новини, Спорт, Футбол

Първа загуба в подготовката – 4:7 от дубъла на „Левски”

Снимка: архив

Куриоз беляза контролата между дубъла на „Левски” и „Рилски спортист”, състояла се на 21 февруари в София. Мачът бе на игрището с изкуствено покритие в кв. „Герена”, а зрителите станаха свидетели на истински голов спектакъл, оцветен с 11 попадения. „Сините” биха със 7:4, а сигналната лампичка би трябвало да е светнала за всички в лагера на самоковци преди дербито с „Вихрен” на старта на пролетния полусезон на 1 март, в неделя.
Точни за „оранжевите” бяха Ивайло Захариев, Георги Митров, Кристиян Додов и Васил Киров. Добрата новина за треньорския щаб на отбора ни е възстановяването от контузия на капитана Киров. 39-годишният халф бе между най-добрите на терена и показа, че 20-дневното отсъствие от игра не му е повлияло.
Проверката в София пропусна централният защитник Росен Пътников, който бе цяла седмица на антибиотици. Стожерът в отбраната ни обаче най-вероятно ще излезе като титуляр срещу санданчани в неделя.
„Допуснахме много леки голове, което не е типично за нас. Тези дни сериозно ще поработим върху концентрацията на момчетата в защитен план, за да нямаме неприятности през пролетта”, споделиха от управата на „Р. спортист” след спаринга в столицата.
Нашите футболисти приключиха подготовката си с положителен актив от две победи, равен и загуба и голова разлика 12:8.

Leave a Reply