Новини, Спорт, Футбол

Първа загуба за ФК „Рилски спортист” в контролите

„Рилски спортист” загуби с 0:2 домакинството си на друг третодивизионен състав – „Сокол” /Марково”/, на 2 август в поредна проверка преди началото на сезона в Югозападната Трета лига. Самоковци не изиграха най-добрия си мач и донякъде логично загубиха от играещия бързо и опростено пловдивски състав. При отсъствието на тарана Петко Петков се видя, че тимът ни изпитва сериозни проблеми в офанзивната част на играта. Нашите момчета не успяха да създадат нито едно чисто положение за 90 мин., а играещия по принуда като нападател Йоакин Ръсовски не успя да се справи със задачата си. Единствените опасности пред вратата на гостите сътвори новото попълнение Йордан Йорданов. Игралият за последно в Малта атакуващ полузащитник си пробва късмета с далечни изстрели, а веднъж застраши противниковата врата и с опасен удар с глава.
Проверката бе ръководена от Милчо Шуманов, който в един момент от мача се въплъти и в същинската си роля на физиотерапевт, за да помогне на контузен футболист.
Преди това – в събота, 29 юли, „Рилски” се справи със съпротивата на „Беласица” с успех 1:0. Голът тогава бе дело на пропусналия мача със „Сокол” Петко Петков.
Последната контрола за тима на Петър Аджов е в събота, 5 август, от 10.30 ч., когато на ст. „Искър” „оранжевите” приемат съседите от „Ботев” /Ихтиман/.
Първенството в трета дивизия започва на 12 август, събота. В първия кръг „Рилски” приема от 18 ч. „Вихрен” /Сандански/.

Leave a Reply