Първа копка за второ електрозахранване на Боровец

В личен ден – понеделник, 17 септември, бе поставено началото на осъществяването на дългогодишна мечта на работещите в Боровец – положена бе първата копка на националния обект далекопровод „ВЛ” 110 киловолта подстанция „Марек” /Дупница/ – подстанция Самоков. Става въпрос за изграждане на второ електрозахранване на Боровец и на част от селата в района.
Строежът ще премине през землищата на три общини – Дупница, Сапарева баня и Самоков /в района на Рельово, Райово, Доспей и Продановци/. Междувременно стана ясно, че процедурите по учредяване на т. нар. сервитут по далекопровода са започнали още през 2005 г.
Представителят на НЕК /Националната енергийна компания/ и директор на предприятие „Трафоелектроинвест” Марин Ангелов обяви началото на строежа и връчи на кмета на Самоковска община Владимир Георгиев паметен флаг. Г-н Ангелов поясни, че има пълна готовност за строителството. Планира се за 4 месеца обектът да бъде завършен.
Вл. Георгиев подчерта удовлетворението си, че започва строителството на второ електрическо захранване за Боровец и селата, от което отдавна е имало нужда, особено с оглед на развитието на курорта. От името на Общината градоначалникът пожела успех на строителите.
Изпълнители на проекта са „ЕМУ” ЕАД – Търговище и „Електроконсорциум” – София.
На полагането на първата копка присъстваха и заместник-кметовете Радослав Стойчев и Васил Сайменов, ръководители на НЕК и на изпълнителите.
Всички официални представители сложиха своите подписи върху паметния флаг.

Евгения Попова




Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*