Първа копка на вилно селище с параклис край Алино

Навръх големия православен празник Преображение Господне – 6 август, над Алино, в м. Свети Илия, бе направена първа копка на параклис, който ще носи това свято име. С първата копка стартира и изграждането на вилно селище в този район, от който се открива чудесна природна панорама.
Мястото бе осветено от Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на софийския митрополит и патриарх български Неофит, в съслужение с архиерейския наместник в Самоковската духовна околия иконом Михаил Колев и други духовници. Епископ Поликарп предаде на присъстващите и благопожеланията на Негово светейшество.

Бъдещото вилно селище ще се състои от 14 двуетажни фамилни къщи, като ще има и една къща за гости, която по-скоро ще се използва като клуб. Селището ще бъде от затворен тип и ще бъде разположено на площ от 8.5 дка. Земята е дарение от Борислав Рогачев. Така се създават условия за отдих, но ще бъдат разкрити и работни места.
За всичко това разказа от името на инициаторите инж. Иво Карушев.
Радостта на хората сподели и кметът на общината Владимир Георгиев. Развя се националният трибагреник. Всички си пожелаха здраве и успех в благородната дейност и много хора да се събират всяка година на храмовия празник на параклиса „Преображение Господне”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*