Новини, Шарен свят

Първа копка на новата детска градина

„За мене е от голямо значение и удоволствие да направя първата копка на детска градина в града ни. Общината винаги е заделяла и ще продължи да заделя средства за строителството на нови социални обекти”, заяви кметът Владимир Георгиев на 17 ноември, при откриването на строителството на новата детска градина в Седми квартал.
Заедно с градоначалника копка направи и изпълнителният директор на столичната фирма „Танел” инж. Николай Котевски.
На церемонията присъстваха председателката на Общинския съвет Ирена Коцева, зам.-кметът Васил Сайменов, общински съветници. Приятно впечатление направиха строените със знамена ученици от съседното училище „Д-р Петър Берон”. Отец Георги Николов отслужи водосвет с пожелания за здраве и успех в строителството.
Изграждането на новия обект ще струва 1.7 млн. лв. Финансирането е от Международната банка за възстановяване и развитие. В новата детска градина ще се обучават и възпитават общо 100 момичета и момчета – четири групи плюс една яслена. Двуетажната сграда ще бъде застроена върху площ от 900 кв. м. На първия етаж ще бъде обособено крило – корпус за социални услуги, а в двора ще се оформят четири игрови площадки, природен кът и физкултурна площадка. Обектът трябва да бъде завършен за две години.

 

no images were found

Leave a Reply