Баскетбол, Новини, Спорт

Първа тренировка, 200 запалянковци аплодираха новия състав

Снимка: Ивайло Андреев

Йордан Бозов ще бъде капитан на отбора

Хитът на миналия сезон “Рилски спортист” започна подготовка за новото първенство с 12 състезатели, 8 от които нови имена. Близо 200 привърженици аплодираха новата селекция и треньорския щаб на първото занимание в “Арена Самоков” на 27 август.
Съставът бе изведен от опитния Йордан Бозов. След него излязоха Станислав Ваклинов, Златин Георгиев, Любомир Киров, Дарин Иванов, Красимир Георгиев, Даниел Христов, Дамян Стоянов, американците Шон Барнет, Корин Хенри, Върнън Тейлър и Еван Равънел. Единственият отсъстващ бе Остън Калхун, който подготвя документите си за своето пребиваване у нас.
Въпреки че заниманието бе първо за лятото, треньорите Росен Барчовски и Людмил Хаджисотиров-Удо подложиха играчите на сериозни натоварвания, което учуди привържениците на тима.
Официалното представяне на отбора се очаква да бъде на 21 септември, за когато е планирана контрола със стойностен противник.
След края на първата тренировка Барчовски заяви: “Започваме работа от нулата. Имаме осем нови играчи, което на практика е цял отбор. Не ни е била самоцел бройката на чужденците, а още по-малко да бъдат американци. Това е възможно най-леката селекция, имахме най-голям избор. Амбициите ни са за класиране най-малко като миналата година, т. е. да сме редом до грандовете “Лукойл” и “Левски”. Ще се опитаме да се представим достойно и в турнира “Еврочалъндж”, което означава излизане от групата.”
В отговор на въпрос на журналисти наставникът отсече, че капитан ще бъде Йордан Бозов.
„Що се отнася до това кой е лидер, по естествен път се очертават две имена – Бозов и Шон Барнет. Към тях бих прибавил и Корин Хенри. Но нека започнем тренировки и мачове, тогава ще си проличи кой е истинският лидер на отбора”, допълни треньорът.

Leave a Reply