Култура, Новини

Първенци в конкурс бяха наградени

По проект на фондация „Малък зограф” – „Искрата е у всекиго”, по програма „Дъга”, се проведе конкурс на градско ниво за рисунка, плакат, есе, разказ, стихотворение и песен на тема „Изкуството срещу насилието”. В конкурса, обявен на 4 февруари със срок от 1 месец, участваха над 100 млади творци. Комисия в състав Пепа Боянова, Борислава Хаджийска и Иван Иванов оцени творбите.
На 12 март в залата за изобразително изкуство Пепа Боянова, ръководител на курса по изобразително изкуство по програма „Дъга”, в присъствието на Иван Иванов, управител на фондация „Малък зограф”, награди с грамоти и предметни подаръци отличените.
В конкурса за рисунка и плакат на първо място бе класирана Ния Генева, на второ – Виктория Виткова, а на трето – Габриела Стоянова и Иван Димитров. В изключително приятна обстановка призьорите бяха поздравени от родители и гости.
По същото време в Професионалната гимназия по туризъм координаторът по проект „Искрата е у всекиго” по програма „Дъга” Борислава Хаджийска награди победителите в конкурса за есе, разказ и стихотворение. Тук първо място зае Стефан Стоименов, второ – Ивелина Христова, а трето – Михаил Коларски и Милен Асенов.

Leave a Reply