Първият звънец би на 15-и по различно време

Необичайно започна на 15 септември, във вторник, новата учебна година в някои училища. Като своеобразна противоепидемична мярка първият звънец огласи училищните дворове на два пъти – по различно време. Причината – да не се събират в един и същи час на едно място много хора.
Навсякъде обаче – така или иначе – учебната година бе открита. Надеждите са, че епидемията постепенно ще заглъхва и няма да се наложи да се премине отново към дистанционно обучение, въпреки че почти навсякъде има готовност, при необходимост, и за това. Родителите масово твърдят, че предпочитат присъствената, традиционна форма на обучение за своите деца. Притесняват се, но и се надяват, че ще се спазват противоепидемичните мерки, предписани за училищата от просветното и здравното министерство.
В най-старото учебно заведение в града ни – „Св. св. Кирил и Методий“, първия звънец удари дългогодишният председател на училищното настоятелство инж. Благовест Гамалов. 
Учениците от ПГ „Константин Фотинов“ бяха поздравени лично от кмета Владимир Георгиев, сам възпитаник на гимназията, който пожела на девойките и младежите предстоящата учебна година да бъде по-спокойна и изпълнена само с позитивни емоции.
В специално обръщение по случай новата учебна година в общината кметът се обърна и към учителите: „Вие доказахте, че сте способни да се справите и съм сигурен, че ще продължите с дух и енергия, независимо от обстоятелствата, да изпълнявате своята мисия“.
„Помагайте на учителите на вашето дете, защото съм сигурен, че когато сме обединени в общата кауза, резултатите ще бъдат по-удовлетворяващи“, пък призова градоначалникът родителите на учениците.
В обръщението си Вл. Георгиев специално поздрави първолаците от общината и гарантира пред всички останали ученици, че „общинското ръководство ще продължава да инвестира средства в сферата на образованието, да надгражда и благоустроява, за да имате най-добрите условия за учене, отдих и спорт“.
Междувременно от Общината споделиха, че във връзка с новата учебна година са подготвени училищните дворове и площадки, предприети са мерки за маркировката и за състоянието на пътните знаци около самите училища.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*