Новини, Образование

Първият звънец в Спортното училище би на 2 септември

По традиция Спортното училище „Никола Велчев” започна първо в общината новата учебна година. Заради почивния 1 септември стартиращият учебен ден бе 2 септември, понеделник.
“Създаването на спортното училище в Самоков е една далновидност, проявена от предшествениците ни, с ясната идея да се даде възможност спортистите да съчетават успешно образованието и спорта. Гордеем се, че имаме едно от най-добрите спортни училища в страната и тук се създават успешни спортисти”, изтъкна в словото си кметът Владимир Георгиев. Той приветства събралите се и пожела учениците да постигнат нови върхове както в образованието, така и в сферата на спорта.
Директорката Светла Костова също поздрави учениците и изрази вярата си, че новата учебна година ще бъде успешна.
Учителката Оцетова бе удостоена с грамота „Неофит Рилски” за постигнати високи резултати в своята работа.
През новата учебна година в СУ „Н. Велчев” освен специалностите „Алпийски ски”, „Ски бягане”, „Биатлон” и „Борба”, ще има и паралелка по футбол.
Сред присъстващите на тържеството бяха и съпругата на основателя и първи дългогодишен директор на училището Никола Велчев – Тинка Велчева, гл. експерт „Образование” в Общината Снежана Дамянова, близки и приятели на учениците. 
Водосвет с пожелания за здраве и успехи отслужи протоиерей Любомир Мишков. Тържествено бе изнесено знамето на училището. Издигнат бе родният трибагреник. С празнична програма се изявиха представители на читалище „Младост”. После под красивия венец първи училищния праг прекрачиха петокласниците – най-малките възпитаници на това специализирано учебно заведение.
Догодина СУ „Никола Велчев” ще чества половин век от своето създаване през далечната 1970 г.

Leave a Reply