Новини, Образование

Първият звънец удари за учениците от СУ „Никола Велчев”

Учебната година в Самоков бе открита официално в слънчевия първи ден на септември. Традиционно първи училищния звънец чуха учениците от Спортното училище „Никола Велчев”.
„Този ден е празник, посветен на тържеството на духа и знанието”, заяви развълнувано в отсъствието на директорката Гиргина Рангочева нейната заместничка Елена Ненкова. Тя пожела на децата и младежите да пазят традициите и да умножават успехите на възпитаниците на училището.
Присъстващите посрещнаха възторжено училищното знаме, внесено в двора на школото от знаменосците Денис Кукушев, Ивелина Крумова, Йоана Маринкова, Мартина Иванова, Симеон Огнянов и Христина Митева, донесли много медали в биатлона, борбата и ски бягането. Под звуците на „Мила Родино” бе издигнат на висок пилон българският трибагреник. Традиционно с хоро се изявиха танцьорите от читалище „Младост”.
Училищният празник бе уважен от зам.-кметовете Сия Шехтанова, Люба Кленова и Васил Сайменов. Г-жа Шехтанова поздрави всички, свързани с учебния процес, и прочете поздравителен адрес от името на кмета Владимир Георгиев.
Първи под красивия венец преминаха петокласниците с класен ръководител Ваня Стойчева, която отсъстваше, но бе заместена от Лиляна Кръстева. Всички ученици пък бяха посрещнати по стара родна традиция с питка и пожелания за успешна учебна година.

Делян Василев

Leave a Reply