Първи стъпки в спортните залози – 5 полезни съвета

Спортните залози придобиват все по-голяма популярност у нас, след като в последните години на пазара се появиха редица лицензирани онлайн букмейкъри. Възможността за онлайн залози на спортни събития привлича все повече хора – някои съвсем начинаещи, други – със скромен опит. Всеки залагащ вероятно ще ви даде различен отговор за това дали спортните залози опират до стратегия или късмет, защото и двата отговора са допустими. Въпросът опира до това на какво желаете да разчитате вие – прилагането на дадена стратегия или надеждата за късмет. И докато стратегиите не изключват и необходимостта от късмет, то обратното само по себе си надали ще ви донесе успех. Ето защо ви предлагаме 5 полезни съвета, с които да направите първите си стъпки в спортните залози.

Образовайте се и взимайте информирани решения

Букмейкърите са си направили сметката и за никого не е тайна, че бетинг компаниите излизат победители в масовия случай. Причината е, че много хора играят без ясна идея как да постигат печеливши залози. В масовия случай залагащите разчитат на свои общи наблюдения от даден футболен мач, например, което е крайно недостатъчно. Би било добре да разгледате и подходящи спортове за начинаещи с прогнозите, защото това ще ви даде добро начало в сферата. Ако искате да правите спортни залози, вие ще трябва да положите усилия за по-задълбочен анализ – преглед на статистики, мнения на анализатори, новини около събитието, на което планирате да залагате. Интернет дава безгранични възможности за събиране на информация – използвайте този безкраен ресурс, за да се образовате по темата за спортни залози, като по този начин ще можете да взимате информирани решения.

Не разчитайте единствено на късмет – придържайте се към успешни стратегии

Както вече споменахме, за много играчи спортните залози опират единствено до късмет. Това не е съвсем така, защото има много успешни стратегии, с които късметът ще остане на заден план. Опитните играчи не правят случайни залози – те следват точно определена стратегия всеки ден и не нарушават основните правила на стратегията, защото в противен случай няма да постигнат крайния резултат. Можете да използвате и т.нар. бет билдър, с който имате свободата да правите залози по ваш вкус. Най-популярните стратегии за залагания са Мартингейл стратегията, стратегията Фибоначи, методът на Оскар Грайнд. В онлайн пространството обаче ще намерите и други успешни стратегии – в интернет няма тайни, от вас зависи дали ще поискате да научите повече по темата.

Контролирайте емоциите си

Една от най-големите грешки на залагащите е това, че взимат емоционални решения. Ако искате да сте успешен играч, вие трябва да умеете да контролирате емоциите си – това означава да не се влияете от пристрастия и да гледате обективно на всяко спортно събитие. Забравете за любимите си отбори или играчи и се доверете на обективната преценка на анализатори и експерти, ако не можете сами да прецените на какво да заложите.

Правилно управление на вашата банка

Друга масова грешка на играчите е неправилното управление на тяхната банка (финансите). Истината е, че много залагащи не знаят каква сума да депозират като за начало, а след това нямат представа и как да управляват въпросната сума. Някои играчи правят грешката да правят твърде големи залози, които не отговарят на техните възможности. Намерете баланс при управлението на вашата банка,  а ако е необходимо – наложете си самоограничения при депозитите или залозите. Това ще ви помогне да избегнете загубата на големи парични средства.

Забавлявайте се: спрете, когато забавлението изчезне

Не забравяйте, че спортните залози на първо място са за забавление и едва след това – начин за печалба. Победата в сферата на спортните залози ще дойде много трудно при вас, ако не се забавлявате в процеса на вашата игра. Уверете се, че се наслаждавате на играта си и временно спрете да играете, когато удоволствието изчезне, защото в противен случай рискувате да се увлечете в опитите си да избиете загуби или пък да се полакомите за по-големи печалби.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*