Зимни спортове, Новини, Спорт

Първи точки за Краси Анев, завърши 34-и в преследването на 12.5 км в Анеси

Красимир Анев най-после загърби проблемите с дясното си око и успя да влезе в зоната на точките в старт от Световната купа по биатлон за първи път от началото на сезона. Днес във френския зимен център Анеси се състоя преследването на 12.5 км, където Анев завърши на 34-о място и си осигури първи 7 т. за сезона. 30-годишният състезател стартира 41-и, повали 18 от 20-те мишени на рубежа и се придвижи със седем позиции напред от вчерашния спринт.
Двукратен шампион стана безгрешният норвежец Йоханес Тингнес Бьо, победил отново местния фаворит Мартен Фуркад. В спора за бронза пък руснакът Антон Шипулин изпревари сънародника си Александър Логинов.
Владимир Илиев затвърди добрата си форма и отново влезе в топ 30. Роденият в Троян състезател финишира 28-и с три грешки в стрелбата – на позиция зад вчерашното си 27-о място. Антон Синапов също не успя да просперира и с шест пропуснати мишени бе 53-и.
Следващият 4-и кръг за СК ще се състои в Оберхоф, Германия, в първата седмица на януари 2018 г. Предвидените стартове са спринт, преследване и щафета.

Leave a Reply