Първолаците в ОУ „Христо Максимов” се заклеха да учат и да станат достойни граждани

Чудесен празник сътвориха учениците от ОУ „Христо Максимов” на самия 15 септември. Представена бе разнообразна програма от песни, стихотворения и весели сценки от училищния живот и от първия учебен ден, сърцато и с усет подготвена от учителския колектив в школото. Като че ли най-интересното в цялата програма бяха изпълненията на първолаците и тяхната колективно произнесена клетва да се учат и да израстват като достойни граждани.
По традиция празникът започна с посрещане на училищното знаме и с водосвет, отслужен от свещ. Георги Николов. Талантливата малка певица и ученичка в училището Маргарита Бочева изпълни „Мила Родино”. Тържествено бяха посрещнати първокласниците с преподаватели Румяна Павлова и Любомира Тинчева.
Директорката Антоанета Николова поздрави ученици, учители и родители и изрази увереност, че дейността през новата учебна година ще бъде изпълнена с много труд, ентусиазъм и успехи.
Поздравителен адрес от името на Общинския съвет и общинското ръководство поднесе секретарят на Общината Ангелина Вангелова. Съобщено бе, че поздравителен адрес е получен и от депутата Валентин Милушев.
Празникът продължи с тържественото въвеждане на първолаците в класната стая след дългоочаквания знак от училищния звънец. Там тържеството премина в присъствието на не по-малко развълнуваните родители.

Евгения Попова

Използвани са снимки от официалната страница на ОУ „Христо Максимов” във фейсбук

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*