Първолаците от ОУ „Христо Максимов” възкликнаха: „Ние вече сме грамотни”

Първокласниците от ОУ „Христо Максимов” изнесоха вълнуващ спектакъл в училището си на 29 март, с който сякаш възкликнаха „Ние вече сме грамотни”.
Обединени под мотото „Буквите носят светлина”, на сцената, пред учители и родители, чрез вълшебната пръчка на магьосника Граматичко /Кристиан Христов/ „оживяха” самите знаци от българската азбука. Всяко дете вдъхновено представи, разказа, рецитира или изпълни песен, свързана със съответната буква. Така малчуганите смесиха знания и забавления, за да се получи истински детски празник на грамотността и уважението към българския език и родната реч. Атмосфера на приятелство и задружие се възцари в в рамките на над един час в украсената зала, която подсказваше, че учениците са вложили много труд и старание със своите учители Анелия Георгиева и Ани Аврамова-Шейнова още преди появата си на сцената. Майсторски сътворено голямо слънце и цветни хартиени цветя, балони, пеперуди, калинки и лястовички допринесоха за уюта и доброто настроение на присъстващите.


Накрая децата се сбогуваха с букварчето и символично приеха от директорката Антоанета Николова бъдещия си най-добър приятел в учението – читанката за втори клас.
„Вече не сте онези плахи деца, които прекрачиха прага на училището на 15 септември. Сега сте по-уверени и греете като слънца”, възкликна г-жа Николова.


„Днес, благодарение на вас, се насладихме на истински празник на знанието, грамотността и успеха. Вече знаете, че книгата е чуден дар и ваш добър приятел”, заяви от името на родителите Даниела Недялкова и връчи на малчуганите книги с басни от Езоп, Лафонтен и др. Децата бяха зарадвани още с вкусни сладки във формата на букви и с голяма торта, украсена с имената на всички ученици, оригинално сътворена от Виктория Петрова, също майка на първокласник.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*