Новини, Образование

Първомартенски празник в „Хъб-а” обедини ОУ „Митр. Авкс. Велешки”, Младежкия дом и ЦНСТ

Празник по случай настъпването на новия месец март и неговата вестителка – Баба Марта, се състоя в „Хъб-а” на 28 февруари – самото навечерие на третия месец от годината.
Инициатори на проявата бяха клубовете „Аз мога” с ръководител Славка Терзиева и „Арт палитра” с ръководител Латинка Щъркелова към Младежкия дом. Те бяха изработили красиви мартеници, които връчиха на гостите си от Центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/. Отговорничката на Младежкия дом, който още е в ремонт, Латинка Щъркелова пък бе подготвила и образователна викторина, като най-бързо и точно отговорилите получиха награди от младите помощници на Щъркелова – Ния и Даная.


Четвъртокласници с учители Красимира Таинова и Зорница Вардарова от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” се изявиха с тематични стихове, песен и рецитал. Те посрещнаха лично Баба Марта /Никол Шейнова, на снимката/, като разказаха легендата за нея и поясниха символичното значение на преплетените в мартениците бял и червен конец. Накрая връчиха мартеници на всички присъстващи, а със същия жест приятна изненада поднесоха и гостите от ЦНСТ.
В края на милата и тържествена проява всички дружно си пожелаха „До нови срещи”.

Делян Василев

Leave a Reply